Telefon / Email Eveniment 0745911744 / asociatiapuisorul@gmail.com

  • 1 iunie 2017
    11:00 - 23:00

Alergam pentru Copii – Eveniment Caritabil – 1 Iunie 2017 – Padurea Shulerwald – Bistrita

Program:

8:00-9:45 – Inscrierile la Cros
10:00 – Start crosuri de 8,8 si 4,4 km
11:00 – Start Cursa copiilor (7-14 ani)
12:00 – Cursa mixta parinti + copii – 500m
13:00 – Festivitate de premiere
14:00 – Ansamblul “Mugurelul”
15:00 – Concert Diana Porca – Folk
15:30 – Concert Hemera’s
16:00 – Concert TFN
16:30 – Concert EXANIMUS

Pe toata durata desfasurarii evenimentului vom avea voluntari de la ambulanta care vor testa gratuit glicemia atat pentru copii cat si pentru adulti.

Eveniment acompaniat de DJ Bamfi

REGULAMENT Cros click Aici

Acest eveniment este pentru a promova activitatea Asociatiei PUISORUL si de a strange fonduri pentru sustinerea activitatii acesteia, in special pentru copiii bolnavi de diabet, cumparare aparate de masurat glicemia, testere, prezentari, informare, educare, consiliere, cursuri de prim ajutor, etc.

Stiati ca un copil bolnav de diabet insulino-dependent este incadrat la gradul de handicap grav, stiati ca un copil bolnav de diabet este intepat in fiecare zi de 10-15 ori pentru a masura glicemia si a face injectiile cu insulina de care depinde viata acestuia. Daca diabetul nu este tratat corespunzator si glicemiile nu sunt monitorizate in mod constant, apar multe complicatii precum ateroscleroza, retinopatia diabetica (boala care poate duce la orbire), nefropatie diabetica (boala care duce la insuficienta renala cronica), neuropatia diabetica (afecteaza zonele periferice, determinand probleme la nivelul piciorului, gen leziuni si ulceratii ce pot duce la amputare). Din pacate Statul deconteaza doar o parte din ceea ce inseamna un tratament adecvat pentru un copil bolnav de diabet. Pe langa tratament aceasta boala impune un anumit stil de viata destul de costisitor, ajungandu-se la cheltuieli lunare de peste 2000 de lei/copil. Din nefericire putini sunt cei care isi permit acest lucru. Asociatia Puisorul vine in sprijinul acestor familii.

Intrucat avem multe sarcini de realizat, Asociatia PUISORUL isi propune sa stranga bani, sa se faca cunoscuta in cadrul comunitatii, sa adere la programe, pentru asta depindem in totalitate de sponsori.